محصولات غذایی ترا ریخته و چالش‌های پیش‌رو از منظر حق بر غذا

محمود عباسی؛ نجمه رزمخواه

دوره 16، شماره 45 ، اردیبهشت 1394، ، صفحه 53-75

چکیده
  در چارچوب حقوق بین‌الملل بشر، حق بر غذا، حق بنیادین هر شخص بر دسترسی پایدار به غذایی است که پاسخگوی نیازهای تغذیه‌ای او بوده و فاقد عناصر سمی و خطرناک باشد. ارائه محصولات غذایی ترا ریخته و عوارض ناشی از تغذیه با این محصولات غذایی برای مصرف‌کنندگان، موجب بروز نگرانی‌های جدی در میان فعالان حقوق بشری شده است. هر دولتی موظف است اطمینان ...  بیشتر

قلمرو حق بر سلامتی در نظام بین الملل حقوق بشر

احسان جاوید؛ صابر نیاورانی

دوره 15، شماره 41 ، مهر 1393، ، صفحه 47-70

چکیده
  «حقِ بهره­مندی ازعالی­ترین استاندارد قابل حصول سلامتی» به عنوان حقی بنیادین توصیف می‌شود که برای تحقق و بهره­مندی از سایر حق­ها و آزادی­ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. هرچند این حق به لحاظ محتوا، به نسل دوّم حقوق بشر تعلق دارد، لیکن ارتباطی نزدیک با سایر نسل های حقوق بشری دارد. حق برسلامتی، طیف وسیعی از حق­ها را گِردِ ...  بیشتر

شبیه سازی درمانی و حق بر سلامتی در قلمرو حقوق بین الملل بشر

سیدقاسم زمانی

دوره 8، شماره 19 ، خرداد 1385، ، صفحه 25-41

چکیده
  تلاش دانشمندان برای کنترل و درمان بیماریها هر روز افق های جدیدی را به روی جامعه بشری می گشاید. شبیه سازی که در مورد گیاهان و حیوانات با موفقیت همراه شده، از یک سو چالشهایی عظیم و پرسشهایی بنیادین را در مورد شبیه سازی انسان دامن زده است، و از سوی دیگر نوید بخش علاج بسیاری از بیماریها بوده است (شبیه سازی درمانی). مخالفت صریح جامعه بین المللی ...  بیشتر