مبانی ممنوعیت مصرف و تجارت غذایی حیوانات وحشی از منظر حقوق بین‌الملل (با نگاهی به انتقال ویروس کرونا از خفاش به انسان)

امیر مقامی؛ محمدرضا ملت؛ مسعود احسن نژاد

دوره 22، شماره 67 ، شهریور 1399، ، صفحه 167-191

https://doi.org/10.22054/qjpl.2020.52775.2413

چکیده
  مطابق گزارش­های سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا به عنوان علت بیماری کووید19 ریشه در انتقال ویروس از خفاش به انسان داشته ­است. بسیاری از این نوع بیماری­های کشنده، ناشی از تغذیه انسان از حیوانات وحشی است که منجر به تهدید امنیت انسانی میلیاردها انسان و مرگ چندصدهزار نفر شده است. این پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی به دنبال یافتن ...  بیشتر

محصولات غذایی ترا ریخته و چالش‌های پیش‌رو از منظر حق بر غذا

محمود عباسی؛ نجمه رزمخواه

دوره 16، شماره 45 ، اردیبهشت 1394، ، صفحه 53-75

چکیده
  در چارچوب حقوق بین‌الملل بشر، حق بر غذا، حق بنیادین هر شخص بر دسترسی پایدار به غذایی است که پاسخگوی نیازهای تغذیه‌ای او بوده و فاقد عناصر سمی و خطرناک باشد. ارائه محصولات غذایی ترا ریخته و عوارض ناشی از تغذیه با این محصولات غذایی برای مصرف‌کنندگان، موجب بروز نگرانی‌های جدی در میان فعالان حقوق بشری شده است. هر دولتی موظف است اطمینان ...  بیشتر