%0 Journal Article %T مبانی ممنوعیت مصرف و تجارت غذایی حیوانات وحشی از منظر حقوق بین‌الملل (با نگاهی به انتقال ویروس کرونا از خفاش به انسان) %J پژوهش حقوق عمومی %I دانشگاه علامه طباطبایی %Z 2345-6116 %A مقامی, امیر %A ملت, محمدرضا %A احسن نژاد, مسعود %D 2020 %\ 08/22/2020 %V 22 %N 67 %P 167-191 %! مبانی ممنوعیت مصرف و تجارت غذایی حیوانات وحشی از منظر حقوق بین‌الملل (با نگاهی به انتقال ویروس کرونا از خفاش به انسان) %K ویروس کرونا %K حق بر غذا %K پیشگیری از بلایا %K مسئولیت ناشی از اعمال منع نشده %K تنوع زیستی %R 10.22054/qjpl.2020.52775.2413 %X مطابق گزارش­های سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا به عنوان علت بیماری کووید19 ریشه در انتقال ویروس از خفاش به انسان داشته ­است. بسیاری از این نوع بیماری­های کشنده، ناشی از تغذیه انسان از حیوانات وحشی است که منجر به تهدید امنیت انسانی میلیاردها انسان و مرگ چندصدهزار نفر شده است. این پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی به دنبال یافتن بنیان­هایی برای ممنوع شناختن یا ممنوع ساختن تولید، مصرف و تجارت غذایی حیوانات وحشی در چارچوب حقوق بین­الملل است. بدین منظور و با ارائه استدلال­های حقوقی تبیین شده است که اولاً حق برغذا مانع ممنوع­شناختن این اقدامات نیست و حتی مؤید آن است. ثانیاً تعهدات دولت‌ها درخصوص پیشگیری از بلایا ایجاب می­کند تولید، مصرف و تجارت مصرف غذایی این حیوانات را ممنوع سازند. علاوه بر این، در فرض عدم ممنوعیت صریح نیز زیان­های گسترده ناشی از مصرف حیوانات وحشی، دولت‌های قاصر از باب ورود خسارت مسئولیت بین‌المللی دارند. همچنین حفاظت از تنوع زیستی ایجاب می­کند حقوق بین­الملل چنین مصارفی را ممنوع سازد. بنابراین پیشنهاد می­شود دولت‌ها از طریق انعقاد معاهده­ای مشخص نسبت به توقف روند حاضر اقدام نمایند. %U https://qjpl.atu.ac.ir/article_12032_293c48492b9ebf34b10642c89bcb82a9.pdf